Monday, April 10, 2006

lapset, ne lapset, ne pienet penteleet

Lapsiasiakkaat! Siinäpä uusi voimallinen kirosana. Hommahan toimii näin: Jostain lastenosaston kätköistä vyöryy kohti palvelutiskiä ja pahaa-aavistamatonta harjoittelijaa kaksi nuorta äitiä kärryineen ja kärryjen edessä tiskiä lähestyy juosten ja kiljuen kaksi keijoannikkia. Äitien juorutessa keskenään keijoannikit kiipeävät tiskille, heittävät paperit maahan ja potkivat korit kumoon. Tässä vaiheessa äidit ennättävät paikalle ja alkaa arpominen.

Tietenkään äiti ei voi antaa korttia minulle, vaan keijoannikin pitää päästä itse ojentamaan kortti sedälle. Ensin pieni ystäväisemme kuitenkin työntää kortin suuhunsa, ja ojentaa sen sitten limaisena virkailijalle. Kun kortti on luettu, alkaa kirjarumba. Kirja otetaan hellävaroin pienokaisen kätösestä, lainataan, ojennetaan takaisin keijoannikille, joka oikopäätä tunkee kirjan suuhunsa. Siinä sitä sitä kirjaston sedällä sydän vuotaa verta, mutta hymy on yhtä iloinen kaiken aikaa. Lapsen järsiessä miinaa ja manua pitää vaan kehua lapsen purukalustoa ja toivottaa hyvää päivänjatkoa.

Tänään oli sitten ensimmäinen oikea tiskivuoro. Onneksi kassalla oli kolme ihmistä, ei ollut niin orpo olo. En ainakaan tietääkseni kussut mitään pahasti, mutta joukko pieniä virheitä kyllä tuli tehtyä. Sinänsä ei mikään ihme, sillä olin ihan kuollut. Hulttioveljeni teki oharit ja MINÄ jouduin koko viikonlopuksi sahalle hommiin isää auttamaan. Onpa hääviä raahautua maanantaiaamuna raajarikkona töihin, joka paikkaan sattuu ja ruumis huutaa lepoa.

Tiedonhaussa pääsin myös näyttämään kykyni, eikä ne nyt mainittavat ole. Paljon saa vielä koneita hakata, ennen kuin jotain osaa. Toisaalta kyseistä tiedonhakua haittasi kyllä asiakkaan jatkuva paasaus, juttua tuli taukoamatta. Aihekin oli mielenkiintoinen, sotahistoria, mutta näkökulma vähintäänkin erikoinen. Piti oikein purra itseään huuleen, etten alkanut vänkäämään vastaan: Asiakas väitti kivenkovaan, että talvisota alkoi ruudin takia! Venäjä halusi valloittaa suomen siksi, että se halusi suomalaista selluloosaa ruudin valmistukseen. Myös Lasse Viren, tuo ehdottomasti eidoupattu kansanedustajamme, on samaa mieltä:

Kannaksen ja Laatokan Karjalan alueilta Neuvostoliitto sai yhdeksän sellutehdasta, joista ammusteollisuus sai korkealaatuista sellua savuttoman ruudin valmistukseen

Huomenna on aamulla palaveri gradun ohjaajan kanssa, pitäisi varmaan alkaa valmistautumaan siihen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home